01 Veljača 2012
21. Dani hrvatskog filma, prijave do 2. ožujka

Pozivaju se hrvatski filmski producenti i autori da prijave svoja djela za sudjelovanje na 21. danima hrvatskoga filma, koji će se održati u Zagrebu, od 16. do 22. travnja 2012. Prijave se primaju do 2. ožujka 2012.

Prijave mogu podnijeti producenti ili autori u sljedećim kategorijama:
- igrani filmovi: kratkometražni (do 30 minuta), srednjemetražni (do 70 minuta), dugometražni (koji nemaju kopiju na 35 mm vrpci ili HD formatu);
- dokumentarni filmovi;
- animirani filmovi;
- eksperimentalni filmovi;
- namjenski filmovi;
- glazbeni spotovi.

Filmovi moraju biti proizvedeni poslije siječnja 2011. i snimljeni u profesionalnim filmskim, elektronskim ili digitalnim formatima. Prijaviti se mogu i filmovi proizvedeni u inozemstvu, ako su im redatelj ili producent hrvatski državljani.

O uvrštavanju filmova u natjecateljski raspored odlučuju selektori za pojedine kategorije. Prijave se podnose na posebnom obrascu dostupnom u uredu Dana hrvatskog filma ili na internetskoj stranici, e-mailom na davor.sismanovic@sczg.hr, osobno, u Zagrebu, Savska cesta 25, u Klubu SC, u Uredu DHF-a (svakoga radnog dana, od 10 do 15 sati), poštom na adresu: Studentski centar, (za Dane hrvatskoga filma), Savska 25, 10000 Zagreb.

Uz čitko ispunjenu prijavnicu, podnositelji su organizatoru, do navedenog roka, dužni dostaviti i dvije DVD kopije filma (svaki prijavljeni film na zasebnom nosaču) za potrebe selekcije te najmanje dvije fotografije (u elektronskom formatu) iz filma za potrebe kataloga i press službe.

Jelena Viljevac

Facebook komentari:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>