04 Rujan 2011
Pobjeda Hrvatske za povratak samopouzdanja

Hrvatskoj reprezentaciji protiv Crne Gore trebala je pobjeda, ali možda još i više jedna uvjerljiva predstava koja bi vratila brzo izgubljeno povjerenje navijača i cjelokupne javnosti. Nakon iznenadnih pobjeda Finske i Makedonije tijekom dana, bilo kakve kalkulacije postale su besmislene.

Vidjelo se već na otvaranju da je to bila jedna drugačija, bolja Hrvatska u odnosu na ono što smo pokazali u prve dvije utakmice. Posebno je inspiriran bio tandem Popović - Tomić, za čija napadačka rješenja Crnogorci nisu nalazili odgovor.

Krajem prve četvrtine Hrvatska je povela 20:11, a najjači crnogorski aduti Peković i Dašić bili su potpuno isključeni. U drugu četvrtinu ušli smo s +8, a Tomićevu odličnu partiju i “teroriziranje” sporih crnogorskih centara dopunio je Popović s tri trice za prednost 37:28 u 15. minuti. Crnogorci su se opet primaknuli na -4, a hrvatska igra u poluvremenu bila je uvjerljivija od rezultatske prednosti na odmoru.

U trećoj četvrtini Tomić i Popović nastavili su “privatizirati” situaciji na parketu. Popović s dvije trice, a Tomić s laganim rješavanjem svih napadačkih ideja, hrvatska je prednost u čas otišla na uvjerljivih 60:45 na sredini treće četvrtine. Opet smo do posljednjeg odmora malo popustili, pa su Crnogorci do posljednje četvrtine prepolovili taj zaostatak.

Simon je posljednju četvrtinu otvorio s četiri poena za 71:62, a Peković je svoje prve poene iz igre ubacio tek u 34. minuti. No, ipak nije moglo bez problema. Nove Popovićeve trice zadržale su nas na 80:70 (35.), ali tri i pol minute nakon toga više nismo poentirali. Stigli su Crnogorci na 80:77, činilo se da nas opet čeka drama.

Draper je promašio šut minutu i pol prije kraja, ali i dohvatio odbijenu loptu za drugi napad, koji su potom večerašnji junaci Popović i Tomić pretvorili u 82:77 minutu prije kraja i konačnu potvrdu naše pobjede.

Lakše se diše, Hrvatska je pobjedom vratila samopouzdanje i vjeru da se ipak može bolje igrati i osigurati plasman u drugi krug već sutra protiv Bosne i Hercegovine. Uz ovakvog Tomića (26 poena, 8 skokova, 4 asistencije), Popovića (23 poena, 4 asistencije) i Drapera (9 poena, 12 asistencija, 4 skoka), Hrvatska se ima čemu nadati u nastavku natjecanja.

Izvor: hrsport.net

Jelena Viljevac

Facebook komentari:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>