Bioterapija – mumbo jumbo ili istinska metoda liječenja

Bioterapija – mumbo jumbo ili istinska metoda liječenja

Bioterapija, radioestezija, istjerivanje duhova, čaranje, bajanje, ezoterija, voodoo magija….ovaaaaj, imaju li ovi pojmovi išta zajedničko? Iskreno, nemam pojma.

O svakom od njih znam jednako, a to je ravno – ništa.

Ne samo da me nikada nisu zanimali, nego ih se nekako i bojim, pa ih sve trpam u isti koš – mumbo jumbo mrmljanje za naivce koji traže spas. Međutim, jednom pojmu danas ipak dajem prednost pred ostalima i to sasvim slučajno.

Dijagnoza

Naime, nedavno mi se dogodilo da sam se probudila sa strašnom vrtoglavicom, tolikom da doslovno nisam mogla stati na noge te sam nakon nekoliko sati ovog čudnog stanja završila na hitnoj. Tamo su me ispregledavali, ispipali, nasnimili i poslali kući s dijagnozom – vrtoglavica. Kako je nastala, zašto je do nje došlo, i kako da ju ubuduće izbjegnem – te odgovore nisam pronašla. Jedino sam dobila preporuke za desetak pretraga koje bih trebala još obaviti.

E sad stupa na scenu kolega s posla Kruno K.

Ukratko sam na poslu ispričala što mi se dogodilo, i bilo mi je pomalo smiješno kada mi je rekao da će mi on postaviti dijagnozu bez svih tih silnih pretraga. No nije mi bilo smiješno drugi dan kada mi je samo u prolazu dobacio: – Imaš problem s lijevim uhom!

Molim?? Kako znaš? – upitala sam u nevjerici jer zaista imam problem s lijevim uhom još od 12.-te godine kada sam imala tešku upalu i od tada slabo čujem

I tu je krenuo moj razgovor s Krunom i otkrivanje jednog sasvim novog svijeta, koji me zapanjio. Kruno se već neko vrijeme bavi – bioterapijom.

Nisam imala pojma ni što je to ni kako funkcionira pa sam ga odlučila pitati. Iako su odgovori dostupni na netu, uvijek mi je draže kada informaciju mogu dobiti iz prve ruke i čuti osobna iskustva.

On je, nakon svog pozitivnog iskustva s bioterapijom odlučio pročitati dvadesetak knjiga te završiti tečaj za terapeuta po metodi Zdenka Domančića. 

Bioterapija je balansiranje energetskog polja koje se nalazi oko metar i pol oko čovjeka i u obliku jajeta je. Cilj ovih terapija po metodi Z. Domančića je, pored uklanjanja ili smanjenja zdravstvenih problema, obogatiti čovjekovu osobnost.

Bioenergija (kao inteligentna energija) pokušava riješiti osnovni problem – uzrok koji onemogućuje oporavak. Tijelo kao energetski sustav je u neprestanom energetskom međudjelovanju sa svojom okolinom. Naše fizičko i mentalno tijelo se spontano hrani tom energijom. Protok te nevidljive energije omogućuje život na našoj planeti. (preuzeto sa strance www.domanciczdenko.eu/hr )

Terapija

Više od same terapije, mene je zanimalo zašto se netko time bavi, imaju li terapeuti od toga ikakve koristi, da li ih terapija može iscrpiti. Kruno kaže da pomaže svakome tko ga traži, ali da ne može uvijek svima pomoći jer to ovisi o stanju u kojem se osoba nalazi kad zatraži pomoć. U krajnjem slučaju, tvrdi da može barem olakšati posljedice bolesti, ako ju već ne može izliječiti:

Sve bolesti su ovom metodom potpuno izlječive, bilo da se radi o gripi ili o raku ili sidi. Nažalost ljudi nisu informirani o bioterapiji i radioesteziji i to im je zadnja opcija u liječenju, što je ponekad prekasno. Npr. stanica tumora je stara 4 godine kada ju liječnik može nalazom vidjeti – visak reagira na stanicu tumora staru 1 dan. Bioterapija dolazi od grčke riječi bios što znači život. Bioenergija je životna energija. Stara je više od 2000 godina, dakle puno starija od moderne medicine i kao takva ne bi trebala biti alternativa medicini već bi trebalo biti obratno.“

Što se tiče terapeuta, to su osobe koje prenose energiju iz okoline pacijentu i njihovo liječenje se ne naplaćuje. Pacijent kasnije, ako želi može terapeuta nagraditi, ali samo ukoliko mu to ne ugrožava egzistenciju. Sama terapija ne iscrpljuje terapeuta jer ne koristi svoju energiju već energiju iz okoline.

Za postavljanje dijagnoze i liječenje nije čak potrebno niti poznavati niti biti blizu osobe koja se liječi. To je posebno interesantno, kako se energija može prenijeti na daljinu samo misleći na osobu kojoj se šalje.

Kruno tvrdi da mu je za postavljanje dijagnoze dovoljna fotografija osobe (fotografija mora biti izrađena iz filma, ne digitalna).

Slijedom njegovih riječi, zaključujem da je bioterapija pojam koji vrijedi detaljnije proučiti, koji ne koristi duhove, kokošju krv i nogice ili prinosi kozu za žrtvu kako bi se postiglo ozdravljanje. Također, budući da terapeuti ne traže novac ni obožavanje, ni ljubljenje stopala kako bi „odradili posao“, moguće je da se iza ovoga pojma zaista krije drevna metoda liječenja.

Naime, svi jako dobro znamo da postoje razni oblici energije, stoga nije teško povjerovati u to da njenim narušavanjem može doći do kaotičnih promjena koje imaju za posljedicu bolest. Pa ako netko tvrdi da to može na krajnje bezbolan način dovesti u red, bez uplitanja kojekakvih bogova, demona i inih, ostaje otvoreno samo jedno pitanje – zašto ne pokušati?

Marina Babić

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− 8 = 1

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>