Joga – više energije i mira

Joga – više energije i mira

Joga je još od starog vijeka poznat i priznat način vježbanja, koji tako utječe na tijelo, disasnje, duh i osobnost da oni međusobno usklađeno djeluju.

Vježbe joge stvaraju ravnotežu, nasuprot naporima svakodnevnice. Jačaju tijelo, snagu disanja te našu sposobnost da se smireno suočimo s izazovima života.  Jogu definiramo kao stanje u kojemu je naš duh smiren i u kojemu smo sasvim prisebni. U jogi to znači da je naše stanje duha  – naše raspoloženje – bitno za naše zdravlje te za to kako se osjećamo. Također nam nudi mnoge metode koje nam pomažu da povoljno utječemo na naš duh.

Za dobar početak dana

Je li vam poznat osjećaj: ujutro se ustanete i ustanovite da vas bole leđa i vrat? Ili: odlučili ste započeti dan puni elana i obaviti mnogo toga, no nažalost, tijekom noći je polet splasnuo i teško vam je „profunkcionirati“. Započnite dan s jogom. Ona vam pomaže da krenete u nove pobjede puni energije i s osjećajem da ste za sebe učinili nešto dobro. Odvojite 15 – 20 minuta i rastegnite tijelo.  Potražite rekreacijsku jogu u svom kvartu i isprobajte njene blagodati.

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− 5 = 1

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>