Književni natječaj za kratku priču

Književni natječaj za kratku priču

Muzej anđela Varaždin (u osnivanju) raspisuje književni natječaj za kratku priču o temi anđeli. Prijave se primaju do 1. srpnja 2012.

Uvjeti natječaja:
– tekst mora biti izvoran i neobjavljen;
– tekst ne smije biti dulji od tri kartice (5400 znakova s razmacima);
– mogu sudjelovati svi, bez obzira pišu li hrvatskim standardnim jezikom ili dijalektom;
– autori se natječu isključivo s jednim radom o temi koja govori o Varaždinu kao gradu anđela, o gradu u kojem anđeli spavaju, o duhovnosti, važnosti intuicije, dobrote, ljubavi, vrednovanju nematerijalnih vrijednosti, bajkovitosti anđela i sl.

Rad, potpisan šifrom, treba poslati poštom na CD-u i ispisan na papiru, na adresu:
Muzej anđela
ul. S. S. Kranjčevića 14
42 000 Varaždin, s naznakom ‘Natječaj za kratku priču’

U posebnoj kuverti treba poslati osobne podatke (adresu, broj telefona, e-mail, kratku biografiju s godinom rođenja) i šifru.

Radove će odabrati prosudbeno povjerenstvo kojeg čine: Božica Jelušić, književnica; Jadranka Pintarić urednica i kritičarka; Nada Bogojević, pjesnikinja i predsjednica Književnog društva Varaždin.

Odabrani radovi bit će objavljeni na web stranicama Muzeja anđela i poslije u tiskanom izdanju. Dodijelit će se tri ravnopravne nagrade, radovi Željka Prsteca. Nagrade će biti dodijeljene u Muzeju anđela u Varaždinu, na svečanosti u povodu Dana anđela čuvara (2. listopada), kad će autori i čitati odabrane radove.

Izvor: Culturenet

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


9 + 9 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>