Osmomartovski filmski wellness

Osmomartovski filmski wellness

Dokukino i platforma Vox Feminae za Dan žena poklanjaju ženski ‘filmski wellness vikend’. Projekcije će se održavati od 8. do 11. ožujka, u 19 i 21 sat, nakon čega će uslijediti tematske rasprave. Ovaj vikend aranžman početak je kontinuiranog mjesečnog doku-programa ‘Vox Feminae i Dokukino ponosno predstavljaju’ koji se bavi ženama, seksualnošću i rodom u najširem smislu.

U čast žena i svih onih koji se tako vole osjećati, Dokukino i Vox Feminae za ovaj praznik pripremaju koktel dokuzabave – popularni šestodjelni serijal Flying: Confessions of a Free Woman, poznate američke redateljice Jennifer Fox,  te  film ceste Too Much Pussy: Feminist Sluts in the Queer Show.

U pitanju je  sex-pozitivan film ceste kojim nas jedna od najznačajnijih autorica DIY porna Emilie Jouvet u društvu performera i performerica vodi kroz Francusku i Njemačku, predstavljajući svoju verziju feminizma. Stavljajući seksualnost u prvi plan Jouvet prelazi granice između porna, erotike, umjetnosti i aktivizma provocirajući konzervativna stajališta.

Tko je Vox Femina?

Vox Feminae festival se održava u Zagrebu od 2007. godine s ciljem promicanja angažiranih i kreativnih praksi žena na području kulture, medija, komunikacijskih tehnologija, ekonomije, društvenog angažmana i poduzetništva.

Cilj ove manifestacije je pojačati vidljivost ženskog stvaralaštva i djelovanja u društvu izmiještajući ga iz postojećih šablona i načina prezentiranja te stvarajući novi kontekst javnog prostora koji je siguran za promišljanje pitanja roda i izmaknut iz sustav binarnih opozicija.

Posljednja tri izdanja festivala su u najvećoj mjeri bila posvećena filmu, a u sklopu natjecateljskog programa do sada je prikazano preko 120 dokumentarnih, igranih, eksperimentalnih  i animiranih filmova koji se bave ženama, feminizmom, eksplicitnim seksualnim i rodnim pitanjima kao što su aseksualnost, interseksualnost i orgazam.

Uspješna suradnja Dokukina i Vox Feminae festivala, te veliki interes publike za ovu vrstu filmova, urodio je programom Dokukino i Vox Feminae ponosno predstavljaju, za koji su odabrani novi dokumentarni filmovi koji će iz različitih perspektiva dekonstruirati pitanja roda i otvoriti prostor za širu javnu diskusiju.

Vox Feminae je platforma udruge K- zona za predstavljanje i promicanje žena u umjetnosti, kulturi, aktivizmu i društveno odgovornom poduzetništvu koja djeluje kroz portal i festival Vox Feminae, usluge video i web produkcije, edukacije i savjetovanje.

Više informacija o programu moći će se uskoro pronaći na stranicama Dokukina www.dokukino.net i portalu Voxfeminae.net.

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− 1 = 5

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>