Predstavljamo: GLORY DAYZ!

Predstavljamo: GLORY DAYZ!

Povratak na posao ne mora vas bacati u depresiju, začinite ga odlaskom na festival Glory Dayz. Glazbeni festival Glory Dayz zabavljat će vas dva dana, 28. i 29. rujna na Zagrebačkom velesajmu i to na dvije pozornice.

Menart kuća

Svojim dugogodišnjim organiziranjem uspješnih koncerata, uključujući i koncerta Zaz u Domu sportova, odlučili su se i za osnivanje vlastitog indoor festivala Glory Dayz. Na njemu će se pojaviti slavna imena domaće i svjetske glazbene scene u organizaciji i produkciji Menart kuće.

Strani izvođači

Započet ćemo s malo slavnijim imenima, kao što je grupa Saint Etienne, koja se vratila nakon sedmogodišnje pauze, osim svojim glavnim hitovima „Nothing Can Stop Us“ i „ Kiss and Make up“, predstavit će i svoj novi album „Words and Music by Saint Etienne“.

Također, slušat ćete i britanski psihodelični bend Spiritualized, koji su nedavno izdali svoj sedmi album „Sweer Heart Sweet Light“, a još su poznati po svojem prvom singlu „Hey Jane“ koji traje devet minuta.

Legendarni britanski basist i glazbenik Peter Hook, dolazi s bendom The Light, kao jedan od osnivača kultnog benda Joy Division, ujedno i izvodi i njihove pjesme.

Mladi newyorški dvojac Madeline Follin i Brian Oblivion, jednim imenom Cults, proslavio se pjesmom „Go Outside“, ali i glazbom koja podsjeća na 60-e.

Obitelj Durham, koju čine Kitty, Daisy i Lewis (istoimeni naziv benda) mogli bi usporediti s rockabilyjskim glazbenom scenom.

I još mnogi drugi ….

Domaći izvođači

Bend Svadbas koji se vratio nakon sedmogodišnje pauze (kao i Saint Etienne), nastavio je osvajati domaću, ali inozemnu publiku svojim novim hitovima sa sedmog albuma „Još“. Aljoša Šerić, frontmen bivše grupe Ramirez, osnovao je novi bend, imena Pavel (na jesen najavljen izlazak drugog albuma „Od prve zvijezde ravno“). Tajanstveni dvojac grupe Nipplepeople, koji nastupa uvijek pod maskama, rasplesat će vas futurističkim elektropopom. Domaći pioniri elektropopa, dvojac grupe Kimiko, pojavljuje se sa prvim album „From Our Room To Yours“, koji je dočekan s pohvalama. Nezaboravni bend Lollobrigida, s novim albumom „Pilula“, osvojio je publiku s pjesmom „Ja se resetiram“, dok je spot snimljen mobitelom na četiri lokacije; u Zagrebu, Velenju, Ljubljani i Murskoj Soboti.

I mnogi drugi…..

Ulaznice su već krenule u prodaju, a možete ih kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr. Cijene ulaznica kreću se od 270 kuna (od 1. srpnja do 1. rujna), i od 290 kuna (od 1. rujna do 27. rujna).

Detaljnije informacije o bendovima i Festivalu, naći ćete na stranicama Glory Dayz i Facebook stranici  Glory Dayz.

Ines Roder

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

 

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


8 − = 4

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>