Proslava 156. rođendana Nikole Tesle

Proslava 156. rođendana Nikole Tesle

Bogatim programom predavanja, rasprava i druženja te tradicionalnom večeri znanosti i inovativnosti ‘Tesla & friends’, udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost obilježit će od 9. do 11. srpnja 156. rođendan znanstvenika i izumitelja Nikole Tesle. 

Kako se navodi u priopćenju te udruge, trodnevna manifestacija započinje u ponedjeljak, 9. srpnja, konferencijom ‘Tesla u Zagrebu’, a o Tesli i njegovim izumima govorit će hrvatski i srpski znanstvenici i inovatori te štovatelji Nikole Tesle. U sklopu programa bit će dodijeljena godišnja nagrada ‘Nikola Tesla – Genij za budućnost’ u tri kategorije.

Proslava se nastavlja na sam dan Teslina rođenja 10. srpnja tradicionalnom večeri posvećenoj inovativnosti, znanosti i stvaralaštvu ‘Tesla & friends’, na kojoj će biti održan okrugli stol na temu Teslinih izuma. Po prvi puta bit će organiziran i okrugli stol s najmlađim Teslinim štovateljima, na kojemu će o njegovim izumima govoriti učenici zagrebačkih osnovnih škola te najmlađa štovateljica Nikole Tesle u svijetu – trogodišnja Sara Teslak iz Rijeke.

Manifestacija, kojoj će nazočiti i uglednici iz područja znanosti, umjetnosti, obrazovanja te političkog i društvenog života Hrvatske kao i gosti iz inozemstva, završava 11. srpnja predavanjem u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle Tehničkog muzeja.

Ove će se godine proslavi Teslinog rođendana pridružiti i hotel Regent Esplanade koji će čitav tjedan posvetiti Tesli, kojim povodom će u svoju ponudu uvrstiti i jedinstveni desert posvećen Tesli, ‘Tesline munje by Regent Esplanade’, prenose na culturenet.hr

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


8 + = 14

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>