Radionica Margarete Kern 22.10. u Galeriji SC!

Radionica Margarete Kern 22.10. u Galeriji SC!

Radionica interdisciplinarne umjetnice Margarete Kern, održat će se u subotu, 22. listopada u Galeriji SC,  s početkom u 12 sati.

12h RADionica _ Margareta Kern

Margareta Kern će nakon kratkog vodstva po izložbi, upoznati sudionike s istraživačkim procesom i dodatnim arhivskim materijalom koji će se koristiti kao baza za kreativni proces na radionici. Naglasak će biti na odnosu etnografije i umjetničke prakse.

Svoje mjesto na radionici možete rezervirati na [email protected]

Margareta Kern: GOSTIkulacije

Galerija SC, Zagreb

14.10. – 29.10. 2011.

 

Izložba GOSTIkulacije Margarete Kern su niz pažljivo insceniranih performativnih arhivskih intervencija rađenih ‘po mjeri’ prostora Galerije studentskog centra u Zagrebu. Ova samostalna izložba je u stvari najnoviji postav autoričinog višegodišnjeg projekta pod nazivom GOSTI, niza instalacija praćenih razgovorima, svojevrsnog ‘putujućeg arhiva’ koji se razvija u stalnom i kompleksnom dijalogu s posjetiteljima i sa ‘subjektima’ autoričina paralelnog povijesnog i etnografskog istraživanja organizirane masovne migracije radnika iz socijalističke Jugoslavije u Zapadnu Njemačku kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih godina prošlog vijeka. Pitanja stvaranja arhiva onih koji su u sjeni, kako osobnoj povijesti, tako i medijskoj reprodukciji stvarnosti, blisko su vezana za autoričino propitivanje odnosa slike, naracije, etnografsko-umjetničkog istraživanja i performansa.

Centralni rad* izložbe je dvokanalna video-instalacija GOSTIkulacija, koju umjetnica snima s glumicom Adnom Sablyich. Inspiriran političkim verbatim teatrom, video se sastoji od filmskih portreta četiriju žena, radnica emigrantica, baziran na audio-snimkama razgovora između njih i umjetnice. Svaki dio filma, ujedno je i portret i poticaj za eksperimentiranje s pitanjima glasa i prezentacije, vjerodostojnosti, autentičnosti, dokumentarnosti i fikcije.

 Gosti izložbe: „Specijalni vlakovi“ film Krste Papića, 1971.

Karen Mirza, umjetnica i savjetnica na video radu GOSTIkulacija

Margareta Kern (r. 1974. u Hrvatskoj, odrasla u Bosni i Hercegovini) je 1998. godine završila Akademiju likovnih umjetnosti Goldsmiths College u Londonu, i od tada se njeni radovi izlažu u brojnim galerijama uključujući Tate Modern; INIVA, London; Muzej suvremene umjetnosti, Budimpešta; Kurt-Kurt Galerija, Berlin i Galerija Bačva, HDLU – Zagreb. Kern živi i radi u Londonu.

www.margaretakern.com.

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− 2 = 2

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>