27 Ožujak 2012
Najodvratnije stvari IKADA pronađene u hrani

”Čitanje ovoga članka isključivo je na vlastitu odgovornost. U slučaju nuspojava prouzrokovanih ovim člankom potrčite do prve wc školjke, prozora, balkona ili bilo koje ”slobodne površine” i olakšajte se! Nije preporučljivo osobama slabog želuca.” :D

Obožavate hranu? Volite fino papati? Svi smo mi ”fine guzice” i volimo pojesti ukusan obrok, no često uopće ne razmišljamo što se sve nalazi u hrani koju konzumiramo ili što bi nekim slučajem moglo ”zalutati” u ono što jedemo ili pijemo.

Svima se nama barem jednom dogodilo da smo našli dlaku u hranu ili crva u neopranoj salati. Mislili ste da je to nešto najodvratnije što ste mogli pronaći i ubilo vam želju za hranom? Budite sretno ako pronađete samo ”dlaku”, jer ako pronađete nešto od sljedećih ”iznenađenja” budite sigurni da će vas natjerati na vječni post ili možda dijetu, koju već dugo planirate, a nikako da se odvažite na taj čin. Ovaj će vam članak uvelike pomoći , ali i natjerati da dva puta razmislite o sljedećem odlasku u Mc Donalds, kupnji CocaCole u limenci ili kupnji sladoleda u obližnjoj slastičari. Dobar tek! ;)

1. Šok u umaku od curryja

Amerikanka Cate Barrett u lokalnoj je prodavaonici kupila omiljeni umak od currya. Jedva je dočekala da stigne kući i pripremi jelo. Budući da je smatrala da je kupila jednu sasvim običnu bočicu umaka bez ”posebnih dodataka” nije obračala pažnju na ono što se krilo unutra. Protresla je bočicu i ispraznila je u tavu.

Dok je miješala umak, učinilo joj se da vidi rep i brkove, a nakon pažljivijeg probiranja, uslijedio je šok. U jednom su dijelu tave iz umaka virili, ni manje ni više nego mišji trbuh, njuška, brkovi i rep.

2. Ukusno iznenađenje u Happy Mealu

Majka je s dvojicom sinova posjetila jedan od brojnih McDonaldsovih restorana. Naručili su Happy Meal. Jedan od dječaka nije bio gladan pa je odbio jesti, a majka je odlučila pojesti umjesto njega. Uzela je najveći komad piletine, ali stariji je sin na vrijeme uspio ”identificirati strano tijelo” i spriječio je da stavi zalogaj u usta. Naime, u usta je skoro stavila pohanu kokošju glavu. Taj joj je obrok donio 100 tisuća dolara odštete i dva tjedna besplatne hrane. Besplatna hrana nakon takvog ”iznenađenja”? Ne, hvala.

 3. Tajni sastojak dijetne CocaCole

Opće je poznata stvar da su gazirana pića štetna za naš organizam, a to naglašavaju i brojne zdravstvene organizacije. No to nas ne sprječava da i dalje kupujemo takva pića i uživamo u njima. Fred DeNegri jednog je dana kupio dijetnu CocaColu u limenci i s veseljem otvorio piće kako bi utažio žeđ. No, uskoro se umalo srušio od odvratnog okusa. Nakon što je ispljunuo piće, primijetio je da je Cola gušća no inače, baš poput želatine.

Nakon što je uzeo uzorak i odnio ga na analizu ustanovljeno je da se u piću nalazila žaba koju je razgradila kiselina iz soka. Pitate se kako je žaba dospijela u limenku CocaColu? I za nas je to još uvijek misterij.

4. Ljudski “faktor” u omiljenoj američkoj kremi

Krema od jaja omiljena je krema u američkim domaćinstvima. U nju se dodaju sjeckani orasi, komadi čokolade i bomboni. Clarence Stove uživala je u kremi kao i svaki put dotada ne sluteći koji se tajni sastojak krije u kremi. Odjednom je u ustima osjetila nešto tvrdo. Prvo što je pomislila bilo je da je to samo jedan od bombona koji se nalaze u kremi, ali na njeno iznenađenje nije bilo ništa slično bombonu, a ni čokoladi.

Kad je ispljunula sadržaj umalo se srušila od šoka. Clarence je ”cuclala” komad prsta nepoznatog radnika koji je kremu upotpunio ”vlastitim ” dodacima.

5. Hrskavi zalogaj sa šest nogu

Jedan je muškarac kupio GoldenBoy, sendvič sa sezamom i hrskavo pečenom slaninom. Često je kupovao taj sendvič, ali ovaj put nešto nije ”štimalo”. Primijetio je da je sendvič hrskaviji no inače te da nema ni približno isti ukus kao inače. Nakon što ga je rastvorio, imao je što za vidjeti. Unutra je pronašao nekoliko reš pečenih žohara pokrivenih sa sezamom. Zvuči ukusno.

6. Grožđe opasno po život

Jedan je muškarac u Bostonu kupio svježe grožđe kako bi se malo zasladio. Dok je krenuo u ”akciju” učinilo mu se kao da mu je nešto iskočilo iz  usta i otrčalo pod krevet. Kada je malo bolje pogledao shvatio je da se u grožđu nalazi nekoliko crnih paukova s crvenim točkama, veličine bobica grožđa. Nakon što je ispljunuo sadržaj iz usta pronašao je još jednog pauka kojeg je uhvatio i zatvorio u posudu. Nakon što je pozvao zdravstvenu inspekciju, utvrđeno je da se radilo o crnim udovicama! Ugriz crne udovice nije nužno smrtonosan za odraslog čovjeka, ali je jako bolan, a ukoliko osoba ima srčane smetnje tada može biti i koban.

7. Poseban sladoled

U jednom je australskom baru došlo do verbalnog i fizičkog sukoba kad je mladi par optužio vlasnika da u sladoled od čokolade dodaje fekalije. Par je uzeo uzorak sladoleda i odnio ga u zdravstveni inspektorat, koji je u sladoledu pronašao tragove blata. Vlasnik tvrdi da je par sam stavio blato u sladoled kako bi dobili novac. Par traži milijun dolara, a vlasnik najavljuje tužbu. Istraga je još u toku, a sve bi trebala razjasniti dodatna analiza.

8. Riblji brudet sa zaštitom

Jedna gospođa naručila je u ribljem restoranu McCormick i Schmick’s riblji brodet. Dok je probavala jelo, osjetila je da je zagrizla nešto gumeno. Prvo je pomislila da se radi o lignji, ali kad je bolje pogledala, shvatila je da grize kondom.Tužila je restoran i dobila veliku odštetu. Nadamo se da nije bio iskorišten.

9. Ubojiti sendvič

Uživajući u prvim zalogajima omiljenog sendviča koji je svakim danom kupovao u svom omiljenom restoranu u podzemnoj željeznici, John Agnesin nije ni slutio da bi ga ovaj sendvič mogao stajati glave. U punom smislu. Nakon nekoliko zalogaja, zagrizao je u nešto tvrdo i oštro. Nije ni slutio da se u sendviču nalazi kuhinjski nož.

10. Gumeni kruh

Jedna je žena u Sjevernoj Irskoj kupila kruh u pekari u koju odlazi svakim danom. Nakon što je počela jesti, primijetila je da je toga dana kruh imao nekako čudan okus koji je neodoljivo podsjećao na gumu. U kruhu je našla komadić nepoznatog porijekla, odnijela ga na analizu gdje se ustanovilo da se radi o gumenoj rukavici. Vlasnici pekare kažnjeni su sa smiješnih 750 funti.

Priredila: Ana Kižlin

Jelena Viljevac

Facebook komentari:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>