15 Siječanj 2012
Naše ženske i muške sponzoruše

Svi  uglavnom znamo tko su sponzoruše i što se pod time misli.

Mlade, zgodne djevojke željne lagodnog života, luksuza, ali naravno bez rada i vlastitog zalaganja. Sve na brzinu, sada i odmah!

Dok su još mlade, i lijepe. Jer ljepota je prolazna, a u ovom užurbanom tempu sve brže prolazi a nove „snage“ stasaju svaki dan. Konkurencija je velika i nemilosrdna. Danas ste in vi a već sutra još mlađi i „slađi“ curetak. A krpice su skupe. Čitaju o ludim provodima, ljetovanjima na jahtama,skijanju, samo nema se para za takav stil života. Naravno tim  „umjetnicama“ u šopingiranju ne pada na pamet recimo završiti faks, pročitati knjigu je čisti gubitak vremena, a tko uostalom u njihovom društvu raspreda o ruskim realistima? U teatar bi otišle jedino ako bi se tamo održavao fashion week . Bolje je biti „manekenka“, „model“ , ma tko pita gdje se radi, zna se; radi se u salonima ljepote u kojima nemilice troše svoje dragocjeno vrijeme,na manikurama, pedikurama, masažama, gažama, žama,ma mama mia!  A navečer dobro ulickane jure s jednog eventa na drugi, guraju se pred kamere,objektive  u nadi da će se proslaviti !

Biti lijepa je u njihovom svijetu i zanatu imperativ; one znaju apsolutno sve o modnim markama,dućanima, cijenama proizvoda koje nikada same ne plaćaju,točno znaju gdje možeš posaditi na glavu ekstenzije, gdje trepavice, gdje ćeš povećati ovo ili ono, a jebate led ali još nitko nije osmislio kako i gdje malo povećati najvažniji organ –mozak !

A što će im mozak? One su po prirodi rođene matematičarke, prave znanstvenice, iz prve znaju što je isplativo a što nije!  Odmah su skontale da nemaju nikakve šanse kod recimo nekog novaka znanstvenika, kojem ispred imena i prezimena stoje tamo neke šašave kratice pitaj boga čega? Dok pak s druge strane isto tako brzinom svjetlosti shvaćaju da dečko iz njihove ulice koji izgleda kao dvojnik Brada Pitta, ali radi u automehaničarskoj radionici nema nikakve šanse kod njih. A što ti je život i nepravda! I još se čudom čudi kako to da si automehaničar B.P. nije već prerezao žile jer ga ona ne ferma pola posto već hoda s onom bucmastom rugobom koja prodaje pecivo na kiosku na ćošku!

Toliko logike  u tim prefarbanim glavicama ne bismo pronašli niti u samog A. Einsteina. No sasvim je prirodno da je mali proćelavi debeljko srednjih godina inače veliki ljubitelj „umjetnosti“ –jer one i jesu više ili manje umjetne i darežljivi mecena kako se i priliči!  Kupit će tatica i auto ako treba a ne samo krpice za malo radosti i užitka da se pokaže sa svojim „zaljubljenim“ novim curetkom a dotrajali frendovi si od zavisti grizu usne, nokte, čupaju ono malo kose što im je ostalo na bedastim glavama i pitaju se zdvojno; Ti bokca, pa kaj on to ima a ja ne ?

Ha dečki dragi, pa kako vam nije jasno? Ima tip lovu. Dobro imate možda i vi, ali trebali ste fino licitirati, ponuditi neko skuplje putovanje, skuplju haljinu, snimanje spota s nekim  selebritijem ili barem reklamu za pastu za zube da dotična ima napokon i fizički dokaz da je umjetnica!

 Ali tko vam je kriv što ne mislite, nikada pravom glavom!

Zato ne zavidite svome prijatelju, pojavit će se bude li sreće neki nogometaš i stvar riješena; vaša će se tiha patnja naglo prebaciti na sportske aute, na cijeli tim ako treba, na narodnjačke klubove a vašem će prijatelju ostati lijepa uspomena za starački dom, naravno uz pretpostavku da mu je ostalo dovoljno sredstava da ga plaća!

Muške sponzoruše

Toliko o sponzorušama, ali kako se zovu muške sponzoruše? Nikako nisu sponzori jer to su oni koji plaćaju. Koliko god mislila ne mogu dokučiti pravi izraz, ali sigurno znate na što mislim. To je muška verzija. Ta sponzorska djelatnost uzima sve više maha nebitno o spolu.

I koliko god da su nam sponzoruše možda i antipatične i o njima imamo uglavnom loše mišljenje ipak im to nekako lakše progledamo kroz prste jer smo od davnina naučeni da je žena uzdržavana od muškarca. To nam dođe normalno. Da, recimo da je normalno u braku, radi podizanja djece, mada to danas više nije poželjno, ali nekada je tako bilo. Žene su bile za “po doma“. Mnoge su to i dan danas. Ali kako je po statistici više žena nego muškaraca, a to je nakon ratova još uočljivije tako danas imamo situaciju da je ženi teško doći do muškarca! Više nas je, što za čovječanstvo nikako nije loše ali za mnoge žene je. Jer izbor se drastično smanjio, kriteriji su pali na niske grane pa tako žene koje se nikako ne mogu pomiriti s činjenicom da nemaju „svog „ čovjeka, spremne su na svakakve ustupke i budalaštine ne bi li ih zadržale. A oni su to prokljuvili, i oni su dobri matematičari ! I tako novi poredak cvate!

Mnogo je samih žena, itekako uspješnih u karijeri,sposobnih, obrazovanih ali…. doma im čuči tip koji živi na njihovoj grbači!  Neradnici, ovisnici o video igricama, nerijetko seksi igricama, izležavaju se doma dok one crnče,vole biti maženi, paženi i naravno uzdržavani. Što to mora toliko nagristi samopouzdanje i  dostojanstvo jedne žene da pristaje na sve, na situacije koje je čine ne smiješnom nego tragičnom ličnošću?

I to neovisno o tome je li ona sama uzdržavana sponzoruša ili pak ima kod kuče mamlaza  kojeg ona sama uzdržava. Nerijetko te njihove kućne „ muške  sponzoruše“ čak se niti ne trude barem izgledati lijepo, privlačno ,pa da babac barem vizualno sama sebi baca pijesak u oči!

Moram priznati da mi nije nimalo žao kad mi se poznanica žali kako joj je postalo neizdrživo s tipom s kojim živi, ali ne usudi ga se izbaciti jer je dosta uložio u renoviranje stana, kupio joj je TV, novi frižider, pa ako ode on odu i stvari a da ne govorimo o tome da traži i povrat love za sve uloženo. Ah draga moja pa gdje ti je pamet bila?

Ne žalim niti onu drugu kad kaže kako je „onaj njezin“ ne samo grub već i potpuno nezainteresiran a da od seksa nema niti spomena! Pa nema dušo, jer ti ionako služiš samo da mu pružiš krov nad glavom, topli obrok i opereš mu veš. Tu uslugu u Caritasu ne bi dobio! Razmisli malo ženo, pa vi niste partneri, ti si samo servis. Spakiraj ga lijepo, ionako mu sve što ima stane u najlon vrećicu i put pod noge!

Ne brinite za njih, snaći će se oni za čas, naći će vam zamjenu prije nego vi naučite ispeći kruh ili mlade plavuše napućenih usana promjene nogometni klub!

Sve ima svoju cijenu, danas to ima i „ljubav“.

Mihela Hadrian

Jelena Viljevac

Facebook komentari:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>