10 Srpanj 2012
Predstavljamo vam MAŠTODROM!

Program MAŠTODROM, u produkciji umjetničke organizacije Studio KUBUS, počeo je već ove subote 7. srpnja, a tijekom ljeta odvijat će se svake subote u kinu Europa s početkom u 11 i u 17 sati, a ovisno o interesu publike, i tijekom tjedna.

Djeca će moći pogledati predstave ‘Lasica na tavanu’ i ‘Zlatna koka’, koje su inspirirane La Fontaineovim basnama.
Posebno prilagođene basne s naglaskom na asertivnosti, empatiji i izostanku nametanja uvjerenja, djeci od 4 do 10 godina nude mogućnost prepoznavanja kvalitetnih ljudskih osobina.
Obje predstave bave se pitanjem pohlepe i njenih posljedica.

Nakon svake izvedbe organizirana je i polusatna likovna radionica pod vodstvom dramskih pedagoga, odgajatelja, profesora i psihologa uz koje će mlađa publika svoje impresije pretočiti u slike, koje će početkom rujna biti i izložene u Kinu Europa.

Dok djeca nakon predstave nastavljaju razgovor s glumicama o poanti predstave uz likovnu radionicu, roditelji mogu doznati nešto više o vrijednosti i važnosti dječjeg likovnog izraza te kako poticati dječju kreativnost.

Karte se mogu kupiti na blagajni kina Europa. Cijena ulaznice 30,00 kn Roditelju/Staratelju koji dovede dvoje ili više djece poklanja se jedna ulaznica.

Zlatna Koka

Prema La Fontaineu napisali: Simona Dimitrov Palatinuš & Ansambl
Redateljica: Nora Krstulović
Ritmografija: Vedran Peternel
Scenografija & kostimi: Ansambl

Igraju:
Gazda / Ružica: Adriana Šnajder
Pripovjedač / Susjed / Zlatica: Ena Sanan Hdagha / Sanja Mataga
Pripovjedač/ Katica: Ines Cokarić / Ana Takač

Kako uopće izgleda seosko imanje? Što se sve na njemu obavlja iz dana u dana, u različitim godišnjim dobima? I što se dogodi kad u kokošinjcu na tom imanju jedna od koka snese – zlatno jaje?

Neočekivani dobitak prvo će iznenaditi, a potom i posve promijeniti dotad brižnog Gazdu.

Želja da beskrajno gomila bogatstvo, skupo će ga stajati, no naš će Gazda, na koncu, ipak naučiti da se prave vrijednosti ne mogu kupiti novcem, ali ni da bogatstvo samo po sebi nije loše – ako ne preraste u pohlepu.

Premijera 14.7.2012. u 11 h kino Europa (karte u prodaji na blagajni kina Europa)

Lasica na tavanu

Prema La Fontaineu napisala: Simona Dimitrov Palatinuš
Redateljica: Nora Krstulović
Scenografija & kostimi: ansambl

Igraju:
Gospođica Lasica/ Zid: Ines Cokarić
Zid /Gospođica Lasica: Sanja Mataga
Gospodin Štakor: Adriana Šnajder / Ana Takač

Lasica na tavanu priča je o pohlepi, prijateljstvu i snazi volje, odnosno o tome da sve što doista želite, možete i biti

Vesela i zaigrana gospođica Lasica, ‘dugog i vitkog tijela’, zateći će se na tavanu punom najfinijih suhomesnatih proizvoda, a njezina će je vlastita pohlepa natjerati u zamku, u kojoj će, srećom, naučiti daleko više, no što bi – da na tavan nije dospjela – mogla izgubiti.

Uz pomoć najneočekivanijeg mogućeg učitelja, naša će gospođica Lasica naučiti važne životne lekcije – od onih o važnosti zdrave prehrane i vježbanja te posljedica pohlepe, do one kako su nam pravi prijatelji oni koji nas ne osuđuju kad ‘zabrljamo’, nego oni koji nam vlastite greške pomognu ispraviti, ne očekujući – što je posebno važno – ništa zauzvrat.

Raspored izvedbi u srpnju:

Subota, 7. srpnja

11:00 Zlatna koka
17:00 Zlatna koka

Subota, 14. srpnja

11:00 Lasica na tavanu
17:00 Zlatna koka

Subota, 21. srpnja

17:00 Zlatna koka
17:00 Lasica na tavanu

Subota, 28. srpnja

11:00 Lasica na tavanu
17:00 Zlatna koka

Jelena Viljevac

Facebook komentari:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>