Tijelo umotano bojama i slojevima aure

Tijelo umotano bojama i slojevima aure

Svagdje oko nas se nalazi energija u najrazličitijim oblicima. Ona se nalazi u svim živim bićima, kao i neživim, u zraku, jednom rječju svagdje.

Važno je istaknuti da je energija neuništiva. Ona samo prelazi iz jednog oblika u drugi. Tako dakle, možemo zaključiti da sve biljke i životinje, kao i predmeti oko nas imaju neko svoje energetsko polje. Ta energetska polja možemo razmatrati pojedinačno, a isto tako i kao jedno sveukupno univerzalno energetsko polje. S obzirom da sva tijela obavljaju međusobno energetsku interakciju, tako i dolazi do toga da se na nekim mjestima, ili okruženi nekim stvarima ili ljudima osjećamo ugodno ili ne.

Aura je tako elektromagnetsko energetsko polje koje okružuje sva živa bića. Boje i obrasci unutar tog energetskog polja čine skicu osobnog potencijala i otisak su ljudske duše. Aura odražava osjećaje, obrasce ponašanja te karakterne osobine kao što su čestitost, suosjećajnost i pouzdanost.

Kasnije se opažanjima došlo do toga da aura ima nekoliko slojeva, koje ćemo nazivati tijelimaTijela omotavaju jedan drugog. Ovih slojeva kao i glavnih čakri ima sedam. Svaki od ovih slojeva je povezan sa odgovarajućom čakrom.

Slojevi (tijela) aure

Znamo za pet osjetila: dodir, sluh, miris, ukus i vid. Sva ova osjetila su povezana s čakrama. Za dodir je zadužena prva čakra, grlena je za sluh, miris i ukus, a šesta (treće oko) je za vid. Funkcije čakri su da oživljavaju aurično tijelo(samim tim i fizičko), da doprinose razvoju samosvijesti i da prenose energiju između auričnih slojeva.

Eterično tijelo (prvi sloj)

Eterično tijelo ima istu strukturu kao i fizičko tijelo, uključujući i sve anatomske dijelove i sve organe. Ovo je stanje između energije i materije. Tkivo tijela se formira prema eteričnom tielu, tako da se prvo energetski “projektira” oblik tijela, a onda se tijelo razvija po tom modelu.

Eterično tijelo širi se od 3-5 cm i pulsira oko 15-20 ciklusa u minuti. Boja varira od sive do svjetlo plave. Svjetlo plava je finija, tako da će senzitivnije osobe imati prvi sloj više plavičast, dok će oni manje osjetljivi naginjati sivoj.

Emotivno tijelo (drugi sloj)

Svaki sljedeći sloj je finiji od prethodnog i ovaj drugi koga zovemo emotivnim tijelom, povezan je s emocijama. Ovo tielo nije kopija fizičkog i samo grubo prati vanjske konture. Javlja se u vidu oblaka u boji i širi se na 7,5 cm od tela.

Boje variraju od sjajnih jasnih tonova do tamno zamućenih, što zavisi od naših emocija, koje mogu biti jasne ili zbrkane, jače ili slabije. Jasne i snažne emocije kao što su ljubav, radost, bijes, daju svijetle i bistre tonove, a zbrkane emocije tamne i mutne. Ovo tijelo sadrži sve boje duge.

Mentalno tijelo (treći sloj)

Mentalno je još finije tijelo. Obično se javlja kao  sjajno žuto zračenje oko glave i ramena i pruža se oko cijelog tijela. Kada smo u nekom intelektualnom procesu, tijelo se širi i postaje sjajnije.

Udaljeno je 7-20 cm od tijela. Boja je pretežno žuta,a što su naše ideje i misli jasnije, tako se to odražava na jasnoću mentalnog tijela. Ova tri sloja su inače niža. Svaki viši sloj od trećeg je viši nivo i nešto sasvim drugačije.

Astralni nivo (četvrti sloj)

Astralno tijelo je amorfno i sastavljeno je od oblaka boje. Ljepše je od emotivnog tijela. Astralno tijelo obično prožima ružičasta svjetlost ljubavi. Srčana čakra osobe koja je zaljubljena, puna je ružičaste svjetlosti.

Veliki dio ljudskih odnosa se odigrava na astralnom nivou. Na primjer, vjerovatno Vam se dogodilo da se u nekoj prostoriji osjećate nelagodno usljed prisustva neke druge osobe sa kojom se niti poznajete, niti ste uopće razgovarali. Isto tako se događa i da dođe do simpatije u odnosu muškarac-žena koji se ne poznaju.

Tada se to obično naziva jezik tijela, a u isto vrijeme dok oni stoje na nekom prijemu recimo, udaljeni i ne razgovarajući međusobno, njihova energetska polja živo komuniciraju. Ovo tijelo se širi od 15-30 cm od tijela.

Eterično kalup-tijelo (peti sloj)

Ovaj sloj se naziva kalupom, jer sadrži sve oblike koji postoje na fizičkom planu u formi kopije. Drugim riječima kao negativ fotografije. Nalazi se na 30, 45 ili 60 cm od tela. Ovaj sloj je potpora prvom sloju – eteričnom tijelu da se izbori protiv bolesti, da povrati svoj originalni oblik. Na ovom nivou zvuk stvara materiju i ovdje je lječenje zvukom najefikasnije.

Nebesko tijelo (šesti sloj)

Ovaj nivo zovemo nebesko tijelo i ono je emotivni nivo duhovnog plana. Nalazi se na 60-85 cm od tijela i ovdje se doživljava duhovna ekstaza. Do ovog stanja možemo doći meditacijama i našim “radom” na sebi tj. duhovnim razvojem.

Naša svijest će uspjeti doći do ovog nivoa, onda kada shvatimo našu povezanost s cijelim svemirom, kada vidimo svjetlost i ljubav u svemu što postoji. Naravno, nije lako doći do ovog nivoa. Potreban je izuzetan razvoj naše svjesti.

Prigodno tijelo (sedmi sloj)

Ovo je mentalni sloj duhovnog plana. Na razadljini je od tijela 75-105 cm. Kada dođemo do ovo nivoa, tada znamo da smo jedno sa Bogom.

Sva ova aurična tijela se nalaze u jednoj vanjskoj formi oblika jajeta isprepletanoj  od tankih niti zlatno-srebrne svjetlosti. Ono što je još važno napomenuti, je to da se u ljusci jajeta nalaze pojasevi prošlih života.

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


9 + = 12

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>