Zeleno je in! Zeleni Terraneo

Zeleno je in! Zeleni Terraneo

Terraneo će i ove godine uključiti bogat ekološki program kojim posjetitelje nastojimo usmjeriti i educirati po pitanju društvene odgovornosti i ekološke osviještenosti. Svi programi održat će se u sklopu festivalskog kampa, na samoj festivalskoj lokaciji.

Ekološki program festivala Terraneo dijelimo u tri osnovne cjeline: Eko Akcije, Eko Art i Eko Smart!

Eko akcije odvijaju se za vrijeme trajanja festivala ali i tijekom cijele godine, prema mogućnostima organizacije. Prva akcija ovogodišnjeg izdanja festivala bila je akcija čišćenja tvrđave Sv. Nikole u Šibeniku koja se održala krajem svibnja 2012. Akciju je provela provjerena ekipa (vatrogasna postaja grada Šibenika, speleološko društvo DISKF Dinaridi i volonteri) koja je uvelike pomogla realizaciji prošlogodišnje akcije čišćenja buduće gradske plaže Banj u Šibeniku.

Eko Smart program odvija se za vrijeme trajanja festivala, a posvećen je edukaciji i razvijanju ekološke svijesti posjetitelja festivala. Bogat eko smart program obilovati će kreativnim radionicama, izložbama, predavanjima i filmskim projekcijama. Najboljim prošlogodišnjim radionicama, poput radionice proizvodnje prirodnih sapuna, izrade nakita od prirodnog i otpadnog materijala, kao i vježbama joge pridružiti će se neke nove radionice te zanimljiva predavanja i filmske projekcije.
U svojim programima nastojat ćemo ukazati na važnost promicanja ekoloških vrijednosti, kao i na važnost primjene principa ekologije u suvremenom životu.

Eko Art program festivala spaja umjetnost i ekologiju, a prošle godine bio je obilježen vrlo uspješnim natječajem te izložbom pod nazivom „Kap po kap“ koja je bila postavljena u centru Šibenika, i za vrijeme festivala na samoj lokaciji. Da podsjetimo, zadatak je bio izraditi plakat na temu uštede vode, a trebalo je izraziti globalni problem prevelike potrošnje vode, te hitnu potrebu za njenom racionalizacijom. Svi posjetitelji su imali priliku pogledati 16 najboljih plakata (od 109 pristigllih radova). U sklopu Eko Art programa i ove ćemo godine ponoviti koncept natječaja i izložbe, no s novom eko temom.

Nedvojbeno možemo zaključiti kako je moto festivala: “Educirati, zabaviti, informirati i komunicirati!”

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


7 + = 13

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>